Je hovädzí proteín lepší ako srvátkový?

Je hovädzí proteín lepší ako srvátkový?
Dlho je známe, že kulturisti a silní športovci konzumujú vysoké množstvo hovädzieho mäsa.
Dlho je známe že kulturisti a silní športovci konzumujú vysoké množstvo hovädzieho mäsa, aby pomohli budovať svaly a zvýšiť silu. Silu budovania svalov z hovädzieho mäsa nemožno spochybniť. Ale čo hovädzi protein? Poznáme protein srvátkovy, kazeínovy, sójovy, vaječný , dokonca aj ryžovy i z hrachových bielkovín, ale proteín z hovädzieho mäsa sa stáva čoraz populárnejším. Hovädzí proteín je najnovším prírastkom širokého spektra doplnkov na báze bielkovín na trhu. Po celé desaťročia zostalo hovädzie mäso na špičke zoznamu z najkvalitnejších bielkovín. Hovädzie mäso je plné cenných svalových živín pochádzajúcich z vysoko kvalitných bielkovín, rozvetvených aminokyselín (BCAA), kreatínu , vitamínov B a zinku. Hovädzie tiež obsahuje zmes nasýtených tukov, ktoré dokážu podporiť zdravé hladiny testosterónu a mononenasýtený tuk, pre zdravie srdca. Okrem toho výskum ukazuje, že vysoko kvalitné bielkoviny, ako je chudé hovädzie mäso, zohrávajú čoraz dôležitejšiu úlohu pri udržiavaní svalov, a dokonca i pri prevencii chorôb (riziko kardiovaskulárnych ochorení, diabetes typu 2, úzkosť a stres atď... Hovädzí proteín bol navrhnutý tak, aby vám poskytol všetky výhody bežného hovädzieho mäsa, ale vo vhodnej forme prášku, rovnako ako srvátka alebo kazeín . Väčšina doplnkových spoločností teraz ponúka izolát hovädzieho proteínu v práškovej forme. To vyvolalo novú a vášnivú diskusiu: je hovädzie mäso skutočne lepšie ako srvátka? V podstate, výrobcovia tvrdia, že hovädzí proteín v práškovej forme je steak bez tukov a cholesterolu. Zostávajú aminokyseliny, ktoré tvoria svalový proteín, kreatín, ktorý bol uložený v týchto svaloch a množstvo vitamínov vrátane A, D a Bs. Pretože steak neobsahuje žiadne sacharidy a všetok tuk bol odstránený, hovädzí bielkovinový prášok obsahuje 99 percent bielkovín. A pretože prášok hovädzieho proteínu nemá žiadny obsah tuku alebo cukru, telo môže absorbovať živiny rýchlo. Ak je to skutočne pravda, potom môžeme oprávnene povedať, že práškový hovädzí proteín je ideálny pre nás všetkých a najmä pre tých, ktorí sa musia vyhnúť laktóze (prítomnej v malom množstve vo všetkých mliečnych proteínoch) kvôli alergiám alebo intolerancii. Proteín v hovädzom mäse je vysoko biologicky dostupný, čo znamená, že je ľahko stráviteľný a ľahko vstrebateľný a rýchlo prenáša kľúčové živiny do svalov. Hovädzia bielkovina je prirodzene bezlepková, neobsahuje laktózu a bez sóje, čo je jeden z najlepších zdrojov bielkovín pre tých, ktorí netolerujú alebo alergujú na mnohé zložky proteínov na báze kravského mlieka, ako je srvátka a kazeín.

Proteíny a doplnky výživy za výhodnú cenu